top of page

2 maj 2022:

Ny behandling för kattens FIP (Felin infektiös peritonit)

Även katten kan drabbas av coronavirus. I de flesta fall läker infektionen utan större problem. Enstaka gånger kan dock tillståndet kompliceras och sjukdomen FIP (Felin infektiös peritonit) utvecklas. Hitintills har behandling saknats, och dödligheten vid FIP har varit, i princip, 100 %. Nu har ett läkemedel (remdesivir) blivit godkänt i Australien. Effekten tycks vara mycket god, och för första gången verkar det som om sjukdomen kan behandlas. Vi har licens på läkemedlet, och i nuläget finns det tillgängligt i Sverige.

22 december 2021:

Vi kommer att ha stängt 27-30/12, men telefonen är öppen 8-17 för tidsbokning. För akuta ärenden går det att nå oss även utanför ordinarie öppettider, på samma nummer.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla våra patienter och djurägare!
 

29 november 2021:

Nu finns det nya tider för onlinebokning i december

25 november 2021:

Efter en tid med begränsade öppettider är vi sedan 18/11 tillbaka som innan. Under de senaste månaderna har vi bland annat uppgraderat vårt narkossystem. Numera använder vi gasnarkos, vilket är ett mycket skonsamt och styrbart sätt att söva på. Vi har även uppdaterat vår övervakningsutrustning, vilket ytterligare ökar säkerheten vid narkos. Om ert djur opereras eller behandlas hos oss kan ni numera komma i kontakt med oss även utanför klinikens öppettider.

Varmt välkomna!

bottom of page