top of page

Foder

I vår butik hittar ni kvalitetsfoder från Royal Canin. Varje enskilt recept är
utformat för att ge exakt den nivå av naturliga antioxidanter, vitaminer,
fibrer, prebiotika och mineraler som ditt djurs unika hälsobehov kräver. Foder
med smakgaranti!

 

Hudvård

2020 lanserades DOUXO®S3 - en helt ny komplett hudvårdsserie som gör avancerad
hudvård enkel att genomföra. DOUXO®S3 är utvecklad i unikt samarbete med
djurägare och veterinärer för att klara dagens moderna krav på
hudvård. DOUXO®S3 är ännu enklare att använda, speciellt för dig som har djur

som inte gillar att bada.


 

Vårdprodukter
 

Glyco Flex

Glyco Flex är ett kosttillskott som kan tas som ett komplement i samband med artrosbehandling till hund och katt.

Glyco Flex innehåller en kombination av ämnen som bidrar till att försörja leden med näring. Förutom glukosamin innehåller Glyco Flex grönläppad mussla. Grönläppad mussla innehåller bl.a naturliga glukosaminoglykaner (GAGS) som kondroitinsulfat och hyaluronsyra, essentiella fettsyror, omega 3 och 6, aminosyror, mineraler och vitaminer.


Seraquin

Seraquin är ett kosttillskott för hundar som används som komplement i samband med artrosbehandling. Seraquin innehåller glukosamin, kondroitinsulfat och extrakt av gurkmeja. 


Dr. Baddaky´s fiskolja

En ren naturprodukt, framställd genom rening av naturliga oljor från kroppsfettet i fisken. Speciellt för denna fiskolja är det höga innehållet av fettsyran EPA (Eikosapentaensyra).

Tillskott av omega-3 fettsyror rekommenderas för sund hud och päls samt dämpar inflammationsreaktioner i huden vid olika typer av hudbesvär. Används även vid nedsatt njurfunktion och för antiinflammatorisk effekt vid olika typera av ledproblem. 


Oralade

Välsmakande oral vätskeersättning och näringstillskott. Oralade är en färdigblandad isotonisk vätska för hundar och katter. Den är lämplig för utfodring redan under pågående gastroenterit, innan fast föda återintroduceras.


SentrX

Tårsubstitut som består av ett patenterat biomaterial i form av en kemiskt modifierad korslänkad hyaluronsyra. Ger en fuktbindande och smörjande effekt under lång tid.


Bucadog och Bucacat 

Tandpasta och tuggchips som motverkar plack och tandsten. Innehåller ett flertal enzymer som stärker munnens eget rengöringssystem, hämmar bakterietillväxten i munnen och därmed plackbildningen. Detta reducerar risken för att tandsten bildas och tänder och tandkött hålls friskt. Genom att hämma bakterietillväxten i munnen får hunden även en bättre andedräkt.


Decapinol munhålegel

Innehåller delmopinol och hyaluronsyra. Effektiv antiseptisk tandhygien för hund och katt. Stödjer behandling av inflammation i tandköttet. Regelbunden tandborstning med decapinol gel rengör och motverkar plack.Hexarinse

Hexarinse munskölj är en antiseptisk munskölj för hund och katt som kan användas före och efter tandborstning samt som behandling vid tandköttsinflammation. 


Pro-Fibre

Pro-fibre är ett pelleterat tillskott av välsmakande smältbara fibrer som främjar en normal tarmfunktion. 
Du kan ge Pro-fibre vid alla tillfällen du vill ge din hund/katt extra fibrer i kosten, till exempel:
 
* Problem med analsäckarna (ökar konsistensen på avföringen, så att analsäckarna lättare töms)
* Ge extra mättnadskänsla till en hund eller katt på viktdiet 
* Vid hård mage (förstoppning) 
* Vid långvarig diarré

 

 

Pro-Kolin+

Ett fodertillskott mot diarré för hund och katt. Hjälper effektivt till att normalisera avföringen. Innehåller probiotika som ersätter förlorade mag-och tarmbakterier samt prebiotika som stimulerar tillväxten av nyttiga tarmbakterier. Praktisk doseringsspruta.

 

Kanin & Gnagare

Critical care - för stödmatning av kanin/gnagare

Oxbow Critical Care är ett fodertillskott som är speciellt framtaget för
växtätande djur som behöver komma igång att äta efter sjukdom eller operation. Kan även användas som stödmatning vid resor, om djuret är ovilligt att äta. Kanin och gnagarkunniga veterinärer rekommenderar att man alltid har Critical Care hemma då det snabbt kan bli livshotande om t ex kaniner och marsvin slutar äta helt.


 

Selective Recovery Plus - för stödmatning av kanin/gnagare

Ett näringsmässigt komplett flytande foder - perfekt för utfodring genom spruta. Baserat på Timotej hö med en hög koncentration av långa fibrer. Högt fiberinnehåll ( 25 % ), ökad proteinhalt ( 18,5 % ) för att öka proteinreserverna när man har ett större behov, och för att stödja immunsystemet.


 

Oxbow hö

Oxbow Botanical Hay är en blandning av timotejgräs och olika örter. Det har en hög fiberhalt som hjälper förebygga sjukdom i mage och tarm, samt håller tänderna i trim. Kaniner, marsvin och andra växtätare mår bäst av hö och det är inte bara livsnödvändigt för en god hälsa utan ger också djuret mental stimulans. Man kan med fördel mixa olika sorters hö då djuren uppskattar variation.


 

Selective pellets för kanin

Selective pellets är rikt på fibrer med växttråd på 25%, innehåller linfrö som är en ultimat källa till Omega 3 och 6, inget tillsatt socker och färgämnen. Den genomsnittliga vuxna kaninen (2,5 kg) behöver normalt ca 60-70 g Selective pellets/dag Supreme®science.

Glöm inte att en bra kost ska bestå av minst 80% hö. Pellets är bara ett tillskottsfoder som ges i liten mängd efter behov. Kaniner har lätt att favorisera mat och kommer äta det som är godast, var därför noga med att endast servera pellets efter behov.


 

Oxbow joint support

Joint Support kan ges dagligen till kaniner, gnagare, chinchillor och andra smådjur för en god ledhälsa.


 

Oxbow digestive support

Oxbow Digestive Support hjälper kaniner och smådjur med matsmältningen tack vare dess långtrådiga fiber och noga utvalda ingredienser så som kamomill, timotejgräs, kornmjöl, sockerrörsmelass m.m.


 

Oxbow Simple Rewards

Oxbow Simple Rewards Veggie Treats är ett belöningsgodis som är både nyttigt och gott. Lågt på kalcium och med en fin balans av proteiner och fibrer. 100% naturliga ingredienser och utan tillsatser.


 

Fibreplex

En välsmakande fiberrik pasta med probiotikum och prebiotikum som medverkar till normalisering av mag-och tarmfunktion.


 

Pro-Fibre

Pro-Fibre Rabbit används när djuret inte har optimal tarmfunktion, och medverkar till att förbättra mikrofloran och miljön i tarmen. Lämpligt för långtidsbruk. Pro-Fibre Rabbit innehåller Probiotika och Prebiotika som ersätter förlorade mag och tarmbakterier samt stimulerar tillväxten av de nyttiga tarmbakterierna.

bottom of page