top of page

Operation

IMG_9700.jpeg

Planerad operation

Din veterinär undersöker alltid ditt djurs hälsa före operation. Detta sker alltid på morgonen när ni lämnar ert djur. Vi går då igenom djurets nuvarande hälsa, om den står på några mediciner, samt gör en kort undersökning för att fastställa ditt djurs status inför narkos inklusive kontroll av hjärta och lungor. Ibland bör undersökningen även kompletteras med blodprov, röntgen eller ultraljud för att veterinären ska kunna anpassa vården och narkosen för ditt djurs individuella behov.

Operationssalen är utrustad med den senaste tekniken och vår personal har lång och gedigen erfarenhet i respektive arbetsområde. Vi utför en rad olika operationer. Innan ditt djur ska komma till oss för en operation pratar vi igenom förberedelser inför operationen, behov för eftervård samt kostnader. Det är viktigt för oss att det ska kännas tryggt för er när ni lämnar ert djur i vår vård över dagen.

 

Alla behandlingar och förebyggande åtgärder görs i samråd med dig som djurägare. Innan djurets sövs ges premedicinering med smärtstillande och lugnande läkemedel. Vilken narkosmetod som sedan används är beroende av djurets ålder, ras, sjukdomshistoria och vilken typ av operation som ska utföras.

 

En narkos innebär alltid en viss risk, för unga och friska individer är dessa risker mycket små. För våra äldre djur med pågående sjukdomar ökar ibland riskerna med både narkos och operation, detta diskuteras med dig som djurägare individuellt.

 

Narkospersonalen som tar hand om ditt djur när det sover består av Legitimerade Djursjukskötare och Veterinär med gedigen utbildning för att söva djur och har en mycket lång erfarenhet. Ditt djur övervakas även med hjälp av elektronisk övervakningsutrustning.

 

Uppvaknande

När ditt djur ska vakna efter narkosen sker detta i en lugn och varm miljö med dämpad belysning. Vid behov ges ytterligare dropp och smärtlindring under och efter uppvaket. Ditt djur stannar sedan på kliniken för övervakning till dess att veterinären bedömer att ditt djur kan åka hem igen.

 

Hemgång

Vi ringer er när vi anser att djuret klarar av att åka hem. Ibland ringer vi när djuret precis har vaknat för att meddela att operationen har gått bra. Ni kan då räkna med att hämta djuret minst en timme senare. Om vi inte har ringt er innebär det att vi inte är färdiga. Vi har inte glömt er eller ert djur och varje extra samtal till kliniken för att fråga om djurets status innebär att vi kanske missar ett samtal från någon som behöver akut vård.

 

När ni hämtar ert djur går vi igenom eftervården och ni får även med er ett skriftligt hemgångsråd. Om djuret ska medicineras utfärdar veterinären ett e-recept som hämtas ut på valfritt apotek. Har ni några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss.

 

Vill du veta vad som ingår i din försäkring inför en operation?

​Kontakta ditt försäkringsbolag och ta reda på dina villkor. Vi erbjuder direktreglering med de flesta försäkringsbolag. Detta utför vi innan ni kommer för att hämta ert djur så att ni endast behöver betala den fasta självrisken och eventuell rörlig del på kliniken. Resterande betalas av ditt försäkringsbolag direkt till kliniken vilket gör att ni slipper ligga ute med dessa kostnader och vi tar hand om pappersarbetet.

bottom of page