top of page

Operation

Planerad operation
 

Vår personal undersöker alltid ditt djurs hälsa före operation. Operationssalen är utrustad med den senaste tekniken och vår personal har lång och gedigen erfarenhet i respektive arbetsområde. Vi utför en rad olika operationer. 
 

Innan ditt djur ska komma till oss för en operation pratar vi igenom förberedelser inför operationen, behov för eftervård samt kostnader.

Det är viktigt för oss att det ska kännas tryggt för er när ni lämnar ert djur i vår vård över dagen.

Inför narkos och operation utförs en undersökning av ditt djur inklusive kontroll av hjärta och lungor. Ibland bör undersökningen även kompletteras med blodprov, röntgen eller ultraljud för att veterinären ska kunna anpassa vården och narkosen för ditt djurs individuella behov.

Alla behandlingar och förebyggande åtgärder görs i samråd med dig som djurägare.

Innan djurets sövs ges premedicinering med smärtstillande och lugnande läkemedel.
Vilken narkosmetod som sedan används är beroende av djurets ålder, ras, sjukdomshistoria och vilken typ av operation som ska utföras.

En narkos innebär alltid en viss risk, för unga och friska individer är dessa risker mycket små.

För våra äldre djur med pågående sjukdomar ökar ibland riskerna med både narkos och operation, detta diskuteras med dig som djurägare individuellt.

Narkospersonalen som tar hand om ditt djur när det sover består av Legitimerade Djursjukskötare och Veterinär med gedigen utbildning för att söva djur och har en mycket lång erfarenhet. Ditt djur övervakas även med hjälp av elektronisk övervakningsutrustning.

Uppvaknande
 

När ditt djur ska vakna efter narkosen sker detta i en lugn och varm miljö med dämpad belysning. Vid behov ges ytterligare dropp och smärtlindring under och efter uppvaket. Ditt djur stannar sedan på kliniken för övervakning till dess att veterinären bedömer att ditt djur kan åka hem igen.

Hemgång
 

När ni hämtar ert djur går vi igenom eftervården och ni får även med er ett skriftligt hemgångsråd. Om djuret ska medicineras utfärdar veterinären ett e-recept som hämtas ut på valfritt apotek. Har ni några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att höra av er till oss.

 

Vill du veta vad som ingår i din försäkring inför en operation?

Kontakta ditt försäkringsbolag och ta reda på dina villkor. Vi erbjuder direktreglering med de flesta försäkringsbolag.

Detta utför vi innan ni kommer för att hämta ert djur så att ni endast behöver betala den fasta självrisken och eventuell rörlig del på kliniken.

Resterande betalas av ditt försäkringsbolag direkt till kliniken vilket gör att ni slipper ligga ute med dessa kostnader och vi tar hand om pappersarbetet.

kirurgi2.jpg
bottom of page