top of page
IMG_8389.JPG

Sista stunden

Det är ett svårt beslut att fatta när man ska låta sitt djur somna in. Tyvärr måste vi ibland släppa taget för att låta djuren slippa ifrån onödigt lidande.

Om du känner dig tveksam eller tycker det är svårt att besluta detta själv är du välkommen att ringa eller komma till oss med ditt djur så hjälper vi dig att bedöma ditt djurs hälsa och ger dig vår åsikt. Många gånger visar inte djuret tydligt sin ägare hur det egentligen mår.

Har du några speciella önskemål eller undrar över något så finns vi här för dig. Vi vill ge våra djurägare all den förståelse och det stöd vi kan då stunden kommit för att ta farväl. När ni kommer erbjuder vi en lugn stund för dig och ditt djur och den tid ni behöver för att ta adjö. Som djurägare kan man välja om man vill vara med eller inte vid avlivningen av sitt djur. Om ni undrar över kostnad för att låta er vän somna in kan ni läsa mer här.

 

Hur går det till vid en avlivning?

Först får hunden eller katten en spruta med lugnande medel som gör den lugn och trött. Därefter lägger veterinären eller sköterskan en kanyl i ett framben. Via kanylen ges sedan en spruta med avlivningsvätska. Hunden eller katten somnar snabbt och smärtfritt och veterinären kontrollerar att hjärtverksamheten och andningen upphör.

 

Livintyg

I det fall du vill ha ett livintyg att skicka till ditt försäkringsbolag uppskattar vi att du säger till om detta i samband med att du bokar tid. Ofta krävs det en veterinärundersökning för att avgöra hur sjukt ditt djur är för kunna skriva ett intyg. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag innan så inga oklarheter behöver uppstå efteråt.

 

Kremering

Om man önskar att kremera sitt djur finns det två alternativ:

  • Separat kremering där man får tillbaka askan från sitt djur i en fin urna

  • En gemensam kremering som innebär att flera djur kremeras samtidigt och askan sprids i en minneslund

Våra djur omhändertas av Flattinge smådjurskremering. På deras hemsida kan du får mer information och vägledning genom denna stund.

IMG_4535.jpeg
bottom of page